Je bedrijf gaat goed. Maar de donkere wolken aan de horizon, die zo ver weg leken, komen snel dichterbij. Het probleem? Personeel!

Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid heerst in jouw sector eenzelfde personeelstekort als in andere sectoren. Dus, schrale troost, je hoeft je niet te ‘schamen’ als je geen nieuwe mensen vindt.

Waar zijn ze?
Laat je het erbij zitten? Natuurlijk niet! Alleen, wist je maar hóe je nieuw personeel kon vinden. Er zijn installatiebureaus die een monteur al een maandsalaris bieden van 3000 euro. Toch krijgen zij geen nieuwe mensen. Auto-, truck- en transportbedrijven proberen het aan de voorkant, door met opleiding de handen ineen te slaan. Komt daar voldoende uit? Ook niet!

Vernieuwing nodig
Wat is er dan aan de hand? Kieskeurigheid van de jonge, gewenste instroom? Dat kan en zal een deel van de verklaring zijn. Een ander deel zit hem in hoe ondernemers de personeelsmarkt benaderen. Veel te traditioneel! En een derde reden schuilt er in dat opleidingen te weinig aan de moderne bedrijven én de moderne generatie zijn aangepast.

Anders worden
Kun je daar als – individueel – bedrijf iets aan doen? Kijk, om te beginnen, eerlijk naar binnen. Sluit jij aan bij de huidige tijd? Op alle vlakken? Of is het meeste nog zoals het twintig jaar geleden was? Dán vind je geen nieuwe mensen.
Branches denken heel anders dan de 17-, 18-, 19-jarigen en twintigers die zij zo graag aantrekken. Tijd om in vele processen de knop om te zetten.
Je moet wél durven! Begin eens met een sessie over ‘smart & anders’. Ik help je er graag bij! Mail of bel harry@eldapr.nl resp. 0653921923.