Een Formule 1 coureur heeft een – klein – stuur maar moet daarmee, behalve ermee te sturen, liefst 70 functies bedienen. Bij 300+ km/h!

Bij iedere bocht, elke inhaalmanoeuvre en elk schakelmoment moet hij in zijn races nadenken én handelen naar wat er op dát moment op hem afkomt. Op zijn stuur bedient hij 70 functies om de afstelling en snelheid van zijn bolide steeds optimaal te houden. Bij snelheden tot 300+ km/h! Tegelijkertijd moet hij 5 tot 6 G krachten op zijn nek en lichaam opvangen. Ga daar maar aan staan…

Zeer gerichte momenten
Communiceren met zijn team kan alleen op momenten dat hij aanremt voor bochten. Want in alle andere gevallen wordt de boordradio overstemd door het motorgeluid. Ziedaar, de overeenkomst met de ondernemer. Deze moet tientallen ballen in de lucht zien te houden. Maar die processen worden vaak verstoord door de weerbarstige dagelijkse praktijk! Hij komt tijd tekort!

Steun en toeverlaat
Gelukkig kan de coureur in de pits terugvallen op zijn engineer, die via de technische systemen weet waar hij op het circuit is en of hij ‘aanspreekbaar’ is. Hij is zijn Rechterhand, zijn vertrouwde Hulp. Kortom, onze coureur hoeft niet alles zelf te doen, hij staat er niet alleen voor.

Hoe heeft u als ondernemer uw zaken geregeld? U moet zelf de belangrijkste beslissingen nemen – ofwel, vertaald uit de F1: ga ik opschakelen, inhalen, (hard of laat) remmen, DRS gebruiken, etc. – maar heeft u een eigen klankbord? Iemand die met u meedenkt en die meeschakelt? Uiteraard zoekt u iemand die heel pragmatisch is en die vele vlieguren heeft. Iemand als ervaringsdeskundige op het gebied waarin u niet thuis bent. U zoekt uw eigen HVDO-er: uw Hulp Van DOndernemer!

Vooral communicatie vinden ondernemers, merk ik, zó’n breed vakgebied dat zij kansen laten liggen. Is dit herkenbaar:

  • U ziet er tegenop tekst te schrijven maar wilt wel (meer) zichtbaarheid en naamsbekendheid.
  • De stress die u verwacht – óf ooit al ervoer – om ‘communicatie’ in te zetten, weerhoudt u dieper op de materie in te gaan.
  • U vindt alles rondom public relations en communicatie maar prijzig (maar ja, wat kost niets doen me…?).
  • U wilt meer resultaat halen door een betere aansluiting van u en uw mensen bij (het gevoel van) de klanten.

Herkenbaar? En u zoekt naar een oplossing? Neem dan eens contact op met Elda PR, als úw HVDO-er!Dat betekent méér tijd, mínder stress, betere zichtbaarheid en méér resultaat. Mail gerust naar harry@eldapr.nl; het kennismakingsgesprek is vanzelfsprekend gratis.

(met dank aan Robert Doornbos voor het stuur uit zijn vroegere Red Bull bolide)