Deze tijden rondom ‘corona’ wakkerden bij mij een oud virus aan: mijn auto-virus. Gelukkig niet besmettelijk.
Maar die – nimmer gebluste – liefde
voor de auto
maakt dat ik graag enkele autotips deel. Zodat jij straks, als je de auto nodig hebt, gewoon kunt wegrijden.

Jij werkt thuis en je auto staat daar ‘werkloos’. Voorkom een car lock-down; want je auto staat waarschijnlijk weken aaneen stil, waar hij anders dagelijks werd gebruikt.

8 Tips wat je kunt doen:

TIP – Je accu kan leeglopen (1). Verwen je auto eenmaal per week met een ritje. Dan laadt de accu weer op. En wat denk je van je elektrische auto…!?!

TIP – Je accu kan leeglopen (2). Vertroetel hem tussendoor met een druppellader. Blijft-ie op spanning en voorkom je dure accukosten of de pechhulpdienst aan de deur.

TIP – Je parkeerde je auto weken geleden met de handrem er op. Haal die er af, dan gaat het niet vastzitten. Rijd een stukje (ook voor andere zaken goed!) en parkeer hem in de 1ste versnelling.

TIP – Je auto staat weken op dezelfde plek. Risico: vlakke stukken op de banden. Die trekken echt niet weg. Hoe dat voelt met rijden? En hoe onveilig dat is? Ga op tijd een eindje rijden en breng wat meer lucht in de banden. Kost je 50 cent tegenover 4 nieuwe banden…

TIP – Ga eenmaal per week een stukje rijden, dan smeert alles weer lekker door, laadt weer op en voorkom je de vorming van condens in de tank. Check gelijk de olie en koelvloeistof.

TIP – Is je auto leeg? Alle rommel, lege frietzakjes, snoepzakjes en dergelijke er uit? Gaat anders zo ruiken, je interieur…

TIP – Zorg dat de auto schoon blijft. Was hem en zet hem in de was. Kun je hem binnen zetten? Nog beter. Trouwens, je moest toch een ritje maken. Kun je ook langs de wasstraat… Je slaat vele vliegen in één klap.

TIP – Jij werkt al weken thuis. Een stukje rijden doet je goed. En je voorkomt mogelijke storingen van je auto.

Bovendien: tijdens jouw ritje kun je accessoires of onderdelen die nodig zijn bij de garage in de buurt halen. Veel beter dan online bestellen!
Voor alle communicatie-, pers- en pr-vragen en actieve ondersteuning in deze lastige tijden kijk je op Elda PR.